identifikimi

Harrova fjalkalimin

Ora është Sun Jul 14, 2024 4:48 am

Megjithëse administratorët dhe moderatorët e këtij forumi do mundohen të fshijnë ose redaktojnë shkrime të kundërshtueshme sa më parë, është e pamundur që të rishikohet cdo mesazh. Prandaj ju duhet të kuptoni se mesazhet e postuara në këtë forum janë shprehje e opinionit të autorit dhe jo të administratorit, moderatorëve apo webmasterit (përvec rasteve kur këta të fundit janë autorë të shkrimeve) dhe ata nuk mund të mbahen përgjegjës.

Ju pranoni të mos shkruani mesazhe abuzuese, vulgare, të neveritshme, urryese, kërcënuese, shpifëse apo cdo lloj materiali që mund të bjerë ndesh me ligjet në përdorim. Shkrime të tilla do cojnë në përjashtimin tuaj të menjëhershëm dhe të përhershëm (dhe njoftimin e ISP-së tuaj). Adresa IP për cdo mesazh regjistrohet për të bërë të mundur aplikimin e këtyre procedurave. Ju pranoni që webmasteri, administratori dhe moderatorët e këtij forumi kanë të drejtë të fshijnë, redaktojnë, zhvendosin apo kycin cdo temë sipas gjykimit të tyre. Si përdorues ju pranoni që informacioni që ju dhatë do të ruhet në një regjistër. Megjithëse ky informacion nuk do i jepet askujt pa lejen tuaj webmasteri, administratori dhe moderatorët nuk mund të mbahen përgjegjës nqs ky informacion vidhet.

Ky forum përdor cookies për të ruajtur informacion në kompjuterin tuaj. Këto cookies nuk përmbajnë asnjë informacion personal, ato shërbejnë vetëm për përmirësimin e shërbimit që ofrohet nga ky forum. Adresa e postës elektronike përdoret vetëm për konfirmimin e regjistrimit tuaj dhe fjalëkalimit (dhe në rastet kur u dërgohet një fjalëkalimi i ri nqs harroni atë që kishit).
Regullorja është etiketë e të gjithë chatistve (biseduesve) në internet nga e tërë bota. Ajo përmban informacione se si duhet të sillemi dhe se çka mund të presim nga bashkëbiseduesit e tjerë në chat... 1. Parasëgjithash duhet të tregoni respekt ndaj bashkëbiseduesve të tjerë në chat. Nëse dikush nuk ju respekton, apo edhe ju injoron ju preferojmë që me të tillët të mos diskutoni fare, aq më tepër mos u shërbeni me fjalë fyese me të cilat do mund t'i bezdisni edhe bashkëbiseduesit e tjerë. 2. Kur dëshironi të bisedoni me një përson, të njejtit drejtuhuni direkt. Lajmërimet që nuk i adresohen përsonalisht askujt, nuk është e thëne doemos të përgjigjen, ndërsa po që se ju doni të ju drejtoheni dikujtë, atëherë ata në shumicën e rasteve ju përgjigjen (Vetëm po që se ka ndonjë arsye për të mos e bër këtë). 3. Kur të bisedoni me tjerë bëni këtë me mirësjellje. Pa ofendime dhe provokime!!! 4. Nëse keni ndonjë pyetje atëherë pyetni, por pa fyerje... shumica edhe do të përgjigjën, e nese pyetja juaj është private/personale, ata do të tregojnë këtë në mënyrë shoqërore. Pyetjet janë një rrugë e mirë për të filluar/hapur një bisedë; shumica edhe ju ndihmojnë të rinjëve më dëshirë! 5. Po qëse dikush hynë dhe që në fillim fillon të fyej, injorimi është zgjidhja më e mirë, mirëpo po që së shqetësoheni dhe tregoheni të mospërmbajtur publikisht ndaj të pandërgjëshmive kjo edhe ashtu do t'i godet ata, dhe të tillët shpejtë mërziten dhe shumë shpejtë largohen... Por nëse ai person të pengon së tepermi atherë kontakto ndonjërin prej operatorëve ose shkruaj një e-mail admistratorit të chatit e ai do ti ndërramarrë masat e duhura. 6. Bëni gjithmonë një bisedë normale. Të ndaluara janë sidomos fjalët ofenduese si dhe përdorimi i shenjave të jozakonshme (siq janë *,^,_,....) dhe zgjatja e fjalëve (psh. aaaaaaaaaaa..........) me pika, vizatime dhe shenjat që nuk nevojiten në bisedën me të tjerët. Duhet të keni mirëkuptim pasi që gjenden shumë persona në chat dhe të gjithë dëshirojnë të shkruajnë dhe të kuptojnë bisedën që bëhet. 7. Nickname ( Pseudonimi ) që zgjedhni për paraqitjen në Chat mos të jetë ofendues/fyes dhe mos të provokojë të tjerët. Këtu duhet të keni parasysh që ka edhe pjesmarrës familjar dhe në moshë të re. 8. Ju lutemi mos përdorni fjalë politike si psh. UÇK, Rugova, Thaqi, LDK, PDK. Eksperienca tregon që këto shpeshherë shkaktojnë grindje mes vizitorëve të cilat përfundojnë në fyerje dhe kërcënime!!! 9. Mos u mashtroni të besoni se jeni të mbështjellur me anonimitet të skajshëm, sepse çdo Chat-Server ka mundësi posedimi të IP- adresave tuaja dhe shumica i ruajnë vizitorët në një File. IP-adresa juaj tregon Providerin ku ju jeni të regjistruar, gjë që aty i keni të shënuara të gjitha të dhënat tuaja personale... 10. Përveq gjuhës shqipe nuk lejohen gjuhët e huaja. Ju lusim për mirëkuptim... 11 Poashtu ndalohet rrepsisht reklamimi i tjerë serverave apo websites dhe keqpërdorimi me clones, flood dhe sulmeve tjera!!!